Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is 8id, Spin Awards

zondag 19 april 2009

Inleiding
Kinderen zijn helemaal gek van hem en ouders geloven in zijn boodschap!

Voor dit concept hebben we een analyse gemaakt van Right to Play (RTP) en doelgroep. We hebben naar een idee gezocht om verschillende doelgroepen te interesseren en een duidelijker en meer toegankelijk beeld van RTP te bieden.

8id is het symbool waar wij en het Nederlandse/ wereld wijde volk mee kennis moeten maken om de doelen van RTP te bereiken. Dit is de conclusie van ons onderzoek.

Wie is 8id?
8id is een superheld. Hij laat de kracht zien van sport en spel. Hij zet zelf geweldige spoRtPrestaties neer en vraagt daarmee aandacht voor het belang van sport en spel voor kinderen over de hele wereld. Juist ook de kinderen die buiten de boot vallen door handicaps of geslacht. Samenwerking is de enige manier voor 8id.

Hij haalt zijn kracht uit respect en enthousiasme. Hij geeft hoop om kinderen door sport en spel op te voeden en te leren samenwerken. 8id stimuleert mensen om zelf te gaan sporten. Daarnaast vraagt daarnaast aandacht voor de ander die dit niet kan. Hij inspireert om te kiezen voor sport en spel.

Beoordeling
Ik was het niet helemaal eens met de beoordeling. Natuurlijk hebben we gewoon de volle twee punten gekregen. Ik vond het alleen niet terecht dat de groep met de bal een halve punt meer kreeg. Virale verspreiding door midden van een bal of superheld klinkt wel erg het zelfde. En omdat dat idee van de bal pas na de eerste concept presentaties ontstaan is leek het een beetje een gestolen concept. Dit kan een inzicht verschil zijn en misschien voelt het zo omdat ik echt heel erg overtuigt was van ons concept, maar dit was wel wat mij nog een beetje dwars zat na de beoordeling.

0 reacties:

Een reactie posten