Voor hen die vielen

donderdag 25 juni 2009

Ik vind rouwen online altijd iets heel dubbels hebben. Het internet is "anoniem" en dus zijn er altijd vreemde reacties te vinden. Ik weet niet of het tekst geörienteerde is van het internet , maar vaak brengt het het slechtste naar boven in mensen die reacties plaatsen. In mijn omgeving heb ik dit meegemaakt toen iemand overleed en daar artikelen over verschenen. Mensen schijnen de tragedie en het menselijk los te laten en hun eigen boosheid en woede in een reactie te stoppen.

Toch zijn er ook mooie en nobele initiatieven. Fallen Map is een laag over Google Maps die het mogelijk maakt te zien waar soldaten zijn gesneuveld in Irak en Afghanistan en waar ze vandaan kwamen. Een eerbetoon voor deze mensen.

Ik denk dat het grote verschil is dat een reactie plaatsen heel primair kan. Je zit al voor je computer en je kunt gewoon typen wat in je opkomt. Voor zo'n project als de Fallen Map is passie nodig. Je moet er tijd in stoppen je moet een doel hebben. Is de tijd die je in iets stopt evenredig aan de menselijkheid van het gene dat je doet?

0 reacties:

Een reactie posten