Waarde op het internet

zaterdag 2 januari 2010

Wat is het nieuwe waarde van het internet. Je kunt internet faam niet kopen. Je moet het verdienen. Hoe verdien je het en waarom? Dat is een goede vraag. Ik heb een aantal hersenspinsels onder elkaar gezet.

Invloed
Volgens Topsy de twitter search engine is het invloed. Hoeveel invloed heeft jouw tweet. Bij hoeveel mensen komt hij aan en wordt hij geretweet. Als dit waar is zit ik gebeiteld. Ik ben namelijk Influential. Dat betekend volgens mij dat mijn linkjes vaak geklikt en geretweet worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet echt in geloof. Natuurlijk is het leuk dat er vaak op mijn linkjes geklikt wordt. Het is natuurlijk ook gewoon een numbers game. Van mijn 1402 tweets zijn er 1117 links. Als jij niet van links houd zou je mij denk ik niet volgen.

Aandacht
Deze heb ik gestolen van Justien Marseille trendanalist. Als er iemand autoriteit heeft op het gebied van een economie zonder geld is zij het. De mate waarin een persoon bereid is aandacht te besteden aan iemand of iets is waardevol. Er is maar een beperkte tijd en elke minuut die je aan iemand besteed zeg je fuck you tegen de andere 6 miljard. Ik vind dit heel interessant. Je zou kunnen zeggen dat moeite doen waardevol is. Echt aandachtig zijn kost moeite. Zeker in de eeuwige conversatie van twitter. Een bericht van 150 tekens is te lang.

Lief zijn
Uiteindelijk aan het eind van de dag wil iedereen zicht goed voelen. Mensen die lief zijn zorgen daar voor. Het zijn mensen met aandacht voor een ander. Mensen die andere verder proberen te helpen. Die je het gevoel geven dat je gewaardeerd wordt. Als je lief bent heb je vrienden.

Of het nu invloed lief zijn of aandacht is. Waarde is op het internet slechts weinig vertegenwoordigt door geld. You can't buy intenet love.

1 reacties:

Sebastian Hagens zei

Kijk vooral naar jezelf waar jij de meeste waarde aan hecht. Ik hecht veel waarde aan vertrouwen. Dat vertrouwen kun je op veel verschillende manieren uitten en vormgeven. Bijvoorbeeld geld is denk ik een van de belangrijkste; het is een prachtig symbool voor vertrouwen.
Interessante vraag die me wel eens bezighoudt; hoeveel vertrouwen hebben anderen in mij en hoe kun je dat zichtbaar maken (voor mezelf)?

Een reactie posten