Dutch Design Week: I-Tunes maakt je koptelefoon

donderdag 22 oktober 2009

Bij de afstudeer expositie van de Technische Universiteit Eindhoven stonden drie koptelefoons opgesteld. In het wit met vilt bij de oortelefoon op de bovenkant van stonden een aantal namen van artiesten en bands. Ik vroeg me af wat er zo bijzonder was aan deze koptelefoons. Dus ik stelde deze vraag aan Brain Garret de ontwerper achter deze koptelefoons.

De koptelefoons zijn gemaakt in een 3d printer. Er zijn drie extremen gemaakt qua vorm en de klant kan zelf welke vorm hij wil tussen die extremen. De bovenkant van de kop telefoon is gedecoreerd met de namen van artiesten die de klant veel luistert. Dit vond ik heel interessant vooral, omdat dit heel duidelijk laat zien waar ontwerp naar toe gaat op het moment dat 3d printers alomtegenwoordig zijn. Dan zal een designer veel meer de grenzen uitzetten dan daadwerkelijk 1 design maken. Hoe extreem de vorm naar de ene kant schommelt of de andere kant is afhankelijk van de keuze van de klant.

Het enige dat op dit moment nog tegenvalt is de prijs. Het kost €400,- om een koptelefoon te printen. Al is dat ook niet echt een probleem omdat RepRap hem veel goedkoper zou kunnen printen.

Worden designers de makers van extremen en klanten de gene die het finetunen op hun persoonlijke smaak?

0 reacties:

Een reactie posten