Een vaccinatie programma om zeep helpen

woensdag 11 november 2009

Een vaccinatie programma om zeep helpen. Hoe doe je dat? Men neemt een ziekte bijvoorbeeld baarmoederhalskanker of Mexicaanse griep. Dan neem je een aantal mensen die heel erg bang zijn. Je verteld deze mensen dat de dokter en de regering je dood willen of minimaal gechipt.Het resultaat: een vaccinatie programma valt als een kaarten huis in elkaar.

Toch is dit een heel interessant fenomeen. Dit had nooit kunnen gebeuren in 1995. Het was toen een bezorgde huismoeder nooit gelukt om de dorpsgek te vinden die iets over griep denk te weten. De technologie van het internet maakt het zo gemakkelijk om groepen te maken. Het kost je nog geen vijf minuten een blog en twitter account op te zetten. Het was 1995 onmogelijk om duizenden of zelfs miljoenen mensen op de hoogte te brengen van mijn mening. De communicatie kosten waren te hoog. Nu zijn de kosten zo laag dat voor elke niche een groep kan vormen.

De mexicaanse griep hype is de Pro-ana voor moeders. Natuurlijk is dit extreem. Alleen in een wereld waar communicatie zo goedkoop is kunnen kwaadwillende elkaar ook vinden. Hoe gaan kunnen we in deze snelle communicatie wereld onze bronnen checken?

0 reacties:

Een reactie posten